لیست اختراعات محمدحسن سعيدي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 13
تاریخ اظهارنامه: 1393/12/18
تاریخ ثبت: 1395/07/13
خلاصه اختراع:

مشكل فني: از مشكلات و معايب اساسي كلكتورهاي موجود عدم امكان توليد همزمان برق و حرارت، عدم امكان انتقال حرارت به دو سيال عامل، افت بيش از 50 درصدي راندمان در دماي كاركرد بالا، عدم امكان استفاده چند منظوره، عدم امكان داشتن همزمان دو پارامتر اساسي راندمان بالا و دماي بالا، اتلافات حرارتي بيش از 40 درصدي در سيستم هاي ترموسيفون و افزايش هزينه و فضاي مورد نياز مي باشد. راه حل ارائه شده: به كمك ايده كلكتور چند منظوره با استفاده از تكنيك هاي لوله حرارتي نوساني، تغيير فاز و خلاء سازي با هيبريد صفحات فتوولتاييك يك كلكتور چند منظوره نوساني خلاء اي خورشيدي ساخته شده است كه بوسيله آن قابليت توليد همزمان برق و حرارت، قابليت استفاده چند منظوره همزمان با امكان انتقال حرارت به دو سيال عامل، امكان راه اندازي سه سيستم خورشيدي بطور همزمان، امكان داشتن همزمان دو پارامتر اساسي راندمان بالا و دماي بالا با كاهش بيش از 40 درصدي اتلافات حرارتي، افزايش بيش از 60 درصدي راندمان به همراه كاهش 50 درصدي فضا و هزينه مورد نياز در مقايسه با كلكتورهاي موجود فراهم شده است. لوله حرارتي نوساني بين دو بخش كندانسور و تبخير كننده عمل مي كند و انرژي خورشيدي جذب شده در بخش تبخيركننده را بوسيله فرآيند تغيير فاز نانو سيال به سيال عامل درون كندانسور انتقال مي دهد بطور همزمان صفحات فتوولتاييك قابل تنظيم انرژي الكتريسيته مورد نياز را توليد مي كنند و همزمان با اين دو فرايند بخش پاييني صفحه جاذب اصلي كه مجاري مثلثي و مستطيلي تعبيه شده اند وظيفه انتقال حرارت به سيال عامل دوم را انجام مي دهند كه اين طراحي سبب شده كلكتور چند منظوره به تنهايي مانند يك ميكرو سيستم توليد همزمان عمل كرده و امكان راه اندازي همزمان سه سيستم خورشيدي با حداكثر راندمان و حداقل هزينه و فضاي مورد نياز را براي تمام نقاط از جمله مناطق فاقد شبكه برق و گاز شهري فراهم كند.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/23
تاریخ ثبت: 1395/10/11
خلاصه اختراع:

دستگاه چند كاره لحيم كاري آني با هيبريد خورشيدي فرآيندهاي لحيمكاري، ذوب و برشكاري از جمله مهمترين فرآيندهاي مورد استفاده در صنعت امروز مي باشند كه نياز به مصرف انرژي بالا و دستگاه هاي مخصوص جهت انجام ، از مشخصه هاي اين فرآيندها است. پس در اين راستا طراحي و ساخت، دستگاه چند كاره لحيم كاري آني با هيبريد خورشيدي، جهت استفاده بهينه از انرژي و كاربرد چند منظوره از دستگاه انجام شده است. اين دستگاه بشكلي طراحي شده كه علاوه بر امكان استفاده از انرژي خورشيدي كه يك منبع انرژي تجديدپذير و پاك است، قابليت انجام سه فرآيند اصلي لحيمكاري، ذوب و برشكاري بوسيله آن فراهم مي باشد. و بشكلي طراحي شده است كه با تغيير سايز مي تواند به عنوان يك دستگاه چند منظوره جوشكاري نيز مطرح شود زيرا در اين دستگاه بر خلاف دستگاه هاي جوشكاري موجود نيازي به تنظيم شدت جريان نيست و با توجه به نوع فرآيند مورد نظر و جنس قطعه كار، جريان لازم مصرف مي شود، علاوه بر اين با استفاده از اين دستگاه مي توان فرآيند لحيم كاري سخت و نرم را نيز بصورت آني (بر خلاف دستگاههاي لحيم كاري موجود، نياز به زمان و صرف انرژي جهت گرم شدن و آماده شدن هويه وجود ندارد و بصورت آني مي توان از آن جهت انجام لحيمكاري سخت و نرم استفاده كرد كه اين امر به شكل بسيار چشمگيري از اتلاف انرژي جلوگيري و مصرف انرژي را به شدت كاهش و علاوه بر آن راندمان و طول عمر دستگاه را افزايش مي دهد) و با بالاترين كيفيت و راندمان بيش از 95٪ ، انجام داد. از جمله قابليت ها و مزيت هاي ديگر اين دستگاه در مقايسه با دستگاه هاي موجود عبارت است از: •\\\\\\\\tاستفاده از انرژي خورشيدي بعنوان يك منبع انرژي تجديدپذير و پاك در مهمترين فرآيندهاي صنعتي(تنوع در منبع انرژي) •\\\\\\\\tچند منظوره بودن و قابليت انجام سه فرآيند اصلي لحيم كاري(سخت و نرم)، ذوب و برشكاري ( افزايش قدرت انتخاب در كاربرد ) •\\\\\\\\tامكان استفاده در در تمام نقاط از جمله مناطق فاقد برق شهري و سوختهاي فسيلي •\\\\\\\\tقابليت لحيمكاري سخت قطعات غير همنام •\\\\\\\\tامكان راه اندازي دستگاه توسط برق خودرو در شرايط خاص(شرايط نامساعد جوي و عدم تابش مناسب خورشيد) •\\\\\\\\tكاهش 21 برابري ولتاژ ورودي به دستگاه در مقايسه با ولتاژ برق شهري •\\\\\\\\tافزايش ايمني كاربر و كاهش آلودگي هاي زيستي •\\\\\\\\tقابليت جوشكاري و برشكاري مواد غير فلزي ( از جمله جوشكاري پلاستيك ها) •\\\\\\\\tقابليت ذوب فلزات تا دماي ذوب 600 درجه سانتيگراد در خود حفره قالب ، جهت انجام فرآيند ريخته گري و افزايش سرعت ، دقت و كاهش اتلافات انرژي در ريخته گري قالب هاي كوچك •\\\\\\\\tصرف جويي چشمگير در مصرف انرژي و هزينه هاي كاربرد همزمان با افزايش راندمان نتايج آزمايشات تجربي انجام شده و ويژگي هاي مطرح شده و بسياري از مزاياي ديگر، طرح مذكور را بعنوان يك اختراع و نوآوري كاربردي در بحث دستگاههاي خورشيدي و لحيمكاري بيان مي كند.

تاریخ ثبت: 1388/06/30
خلاصه اختراع:

نحوه ساخت نمونه اي ميكروپمپ كه در آن نياز به بخش مكانيكي متحرك نمي باشد ارائه شده است اين ميكروپمپ شامل ميكروكانالي ساده است كه در آن از يك توده سيال مغناطيسي به عنوان محرك استفاده مي شود. سيال مغناطيسي در اين نوع ميكروپمپ با استفاده از تحريك ميدان مغناطيسي خارجي (آهنرباي دائمي) حركتي پيوسته در كانالي دايروي با ابعاد ميكرومتر خواهد داشت كه موجبات پمپ كردن سيال اصلي را فراهم مي كند. اگر چه توده سيال مغناطيسي با سيال عامل د داراي سطرح تماس است اما سيال مغناطيسي با توجه به خصوصيات ويژه ي آن با سيال پمپ شونده تركيب نمي شود. ميكروپمپ حاضر قابليت استفاده براي پمپ سيال هاي مايع و يا گاز را دارا است. در چرخش 12 دور بر دقيقه براي پمپ مقدار دبي در حالت هد حداقل (فشار نسبي صفر) برابر 130 ميكروليتر بر دقيقه و حداكثر هد برابر 113 ميلي متر آب سات.

تاریخ اظهارنامه: 1387/07/09
تاریخ ثبت: 1387/07/09
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1387/07/09
خلاصه اختراع:

برچسب انرژي و معيار مصرف انرژي برج هاي خنك كن تر

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/17
تاریخ ثبت: 1391/06/17
خلاصه اختراع:

پمپ ايرليفت با لوله بالابرنده مخروطي يكي از پركاربردترين بخش هاي جريان هاي دوفازي، بحث استفاده از ايرليفت پمپ ها مي باشد كه امروزه به دلايل متعدد اين روش پمپاژ بسيار پرطرفدار گرديده است. با نگاهي گذرا به صنايع مختلف، به گستردگي و پراكندگي جريان هاي دو و چندفازه در آنها پي مي بريم. جريان آب و بخار در لوله هاي بويلر، جريان نفت، آب و گاز در چاه - هاي نفت، سيستمهاي جداكننده فازهاي مختلف نظير سانتريفيوژها و ورتكس تيوب ها تنها مثال هاي كوچكي از كاربرد جريان هاي چند فازهي پركاربرد مي باشند. اين نوع سيستم هاي پمپاژ سيال داراي مزاياي ساختار ساده و عدم وجود اجزاء مكانيكي متحرك در اين ساختار، مي باشند و به همين دليل در صنعت رواج يافته اند. سيستم هاي پمپاژ سيال به روش ايرليفت داراي بازدهي كمتري در مقايسه با روش هاي پمپاژ ديگر هستند. در واقع، مشكل عمده پمپ هاي ايرليفت، ناپايداري جريان لخته اي (كه پمپ در آن داراي بالاترين بازده مي باشد) و تبديل شدن اين الگوي جريان به الگوي جريان حلقه اي (با بازدهي پايين براي پمپ ايرليفت) مي باشد كه اين امر منجر به افت بازده پمپ ايرليفت مي گردد. براي حل اين مشكل، بررسيهاي عددي مختلفي بر روي پارامترهاي طراحي پمپ هاي ايرليفت انجام گرديد. مجموعه اين تحقيقات نشان داد كه با افزايش زاويه مخروطي پمپ ايرليفت (از صفر درجه در حالت لوله با سطح مقطع ثابت) در محدوده كوچك (كمتر از ۳ درجه) مي توان پايداري لخته هاي هوا را در طول لوله افزايش داد كه اين امر خود منجر به افزايش بازده خواهد شد. با در نظر گرفتن شرايط موجود آزمايشگاهي و به منظور تاييد نتايج عددي به دست آمده كه تاثير بسزايي بر روي بازده پمپ هاي ايرليفت دارد، نمونه اي از پمپ ايرليفت با لوله بالابرنده مخروطي در مقياس صنعتي (طول لوله ۶ متر، قطر داخلي لوله در قسمت پايين ۵ سانتيمتر و در انتها ۱۹ سانتيمتر با زاويه مخروطي 0/7 درجه) طراحي و از جنس پلكسي ساخته شد. تجهيزات مورد نياز براي بهره برداري از اين پمپ نظير مخزن تخليه انتهايي، خط لوله ورودي آب و هوا و سيستم هاي اندازه گيري دبي آب و هوا نيز طراحي، انتخاب و نصب گرديد. با انجام آزمايش هاي متعدد بر روي اين دستگاه در شرايط مختلف در مجموع نشان داده شد كه بازده در پمپ ايرليفت مخروطي ساخته شده در مقايسه پمپ هاي ايرليفت معمولي حداقل ۱۰ درصد بيشتر خواهد بود. علاوه بر اين از اين دستگاه مي توان به عنوان بستر تحقيقاتي مطالعات جريان هاي چندفازي نيز استفاده نمود.

موارد یافت شده: 13